Vízparton

Elkészült végre a saját fotóanyag is a nemrég bemutatott siófoki lakásról, íme egy kis ízelítő a képekből, és némi magyarázat hozzá.

Zsuzsi még tavaly nyáron keresett fel, hogy az egyébként szuper adottságú Balaton-parti lakásának a színvilágát és hangulatát frissítsük fel. Így a berendezésen, bútorokon nem sokat változtattunk, a falszínekre, dekorációs elemekre és kiegészítőkre koncentráltunk.

Eredetileg minden fal fehér volt, ami szép, világos és egységes összhatást eredményezett, ám a hideg színű bútorokkal együtt picit rideg és lélektelen volt az összhatás. Már a munka elején kiderült, hogy a kék szín lesz a fő csapásirány, fekete, fehér, és bézses árnyalatokkal kombinálva. Mivel Zsuzsi rengeteget utazik, és nagy filmrajongó, így a kiegészítőkkel ezeket a hangulatokat hoztuk vissza. Sokminden adott volt – néhány sztárfotó, utazások képei, bádogtáblák, amik nagyon jó kiindulási pontot adtak, csak meg kellett találni a megfelelő elrendezési elvet, és persze néhány további kiegészítőt.

A pici előteret tükörfallal tágítottuk, a tárolást itt a kisszekrény mellett néhány akasztó és egy polc segíti. A tükörlapok közé csillogó kövecskék kerültek, ezek és a kis gömblámpa további ragyogást adnak a helyiségnek. Innen továbblépve az étkezőbe jutunk, itt az asztal mögötti falra Zsuzsi egyik kedvenc vízkék árnyalata került, és rá a sok-sok út során összegyűjtött bádogtábla gyűjtemény.

A nappali domináns eleme a kanapé, melynek kék színe meghatározza az egész szoba hangulatát, így a többi textílián, függönyön és párnákon is ezt az árnyalatot hoztuk vissza. Hogy a nagy falfelületnek némi mozgalmasságot adjunk, végül a csíkos festés mellett döntöttünk, és ide kerültek a sztárportrék. Sokat keresgéltünk kiegészítők után, míg végre ráleltünk a nagy, vízhatású üvegvázára, és a mexikói tálra, ezek szépen lágyítják az alapvetően karakteres és szögletes bútorok vonalait.

A hálószobában természetesen az ágy, és a fejrész mögötti fal került a fókuszpontba. Itt eredetileg két polc volt, ezeket eltávolítottuk, illetve az egyiket az ágy fejtámla mögé helyeztük. Falszínnek egy gyönyörű árnyalatot találtunk, boathouse blue néven, ebbe rögtön beleszerettünk. Erre a falra kerültek végül a fotógyűjtemény személyesebb vonatkozású és ikonikus képei is, sok szép ezüstkeretben. Ezek, valamint a puha textiliák intimitást adnak a szobának, miközben ugyanaz a luxus érvényesül, mint a lakás egészében.

A teljes munkáról további képeket találtok a galériában! 🙂
A szépséges képeket Sorok Péter készítette: www.sorok.com

E-mail címed nem kerül tárolásra/további felhasználásra. A megjelölt mezőknél az adatok megadása kötelező. *

*

*