Face lifting a Lovag utcában

Tervező kollégám és jóbarátom Bolgár Dávid keresett meg az év elején, hogy dolgozzak vele együtt legújabb munkáján. A belvárosban, egészen pontosan a Lovag utcában kapott megbízást, az ott épült, 2008-ban Pro Architectura Díjat kapott apartmanházban. Az apartmanok tulajdonosainak az volt a kérése, hogy minimális ráfordítással frissítsük fel az akkor már jó néhány éves dizájnt. Szerettek volna – elsősorban a fiatal vendégkörnek kedvezve – egy fiatalos, dinamikus arculatot, ami könnyed, laza és az épület stílusához illeszkedik. További igény volt, hogy egyes “terhelt” felületek továbbra is könnyen javíthatóak és tisztíthatóak legyenek, ezért a legtöbb falfelületre fehér festék került. Nem változtathattunk a padlóburkolatokon, a nyílászárókon és a bútorokkal is csak minimálisan variálhattunk.

Így néztek ki az apartmanok az átalakítások előtt:

Mivel gyökeres változást szerettünk volna, elsőként a színvilágot határoztuk meg: a jelenlévő fehér és krémszínt, valamint a meleg fa színeit a kékesszürke és szürke árnyalataival ellensúlyoztuk. Ehhez kerestünk geometrikus tapétákat, kiegészítő falszínt és dekorációs elemeket.

A szép fotókat ezúttal Holló Hunor építész fotográfus készítette, és a fotózás során nagy segítségünkre volt Holló-Imrik Erika keramikus képzőművész. 

E-mail címed nem kerül tárolásra/további felhasználásra. A megjelölt mezőknél az adatok megadása kötelező. *

*

*