Belső kétszintes lakás

Legutóbbi munkám során egy olyan lakáson dolgoztam, amely egy bel-budai századfordulós épület legfelső szintjén helyezkedik el. A tulajdonosok anno megvásárolták a felettük található tetőteret, így lett a lakás belső kétszintes.
A cél teljes felújítás volt, funkciók újra gondolása, vizesblokkok teljes cseréje, de bútorozás nélkül, mert a tulajdonos az eladás mellett döntött.
Így nézett ki a lakás a munkálatok megkezdése előtt:
A képekből látható, hogy jelen esetben szokásos kötelező körök lefutása (fűtés modernizálás, nyílászárók, redőnyök helyreállítása, parketta frissítés, festés, stb.) és facelifting a vizesblokkokban édeskevés lett volna.
Mindezek mellett, fontos feladat volt az előszoba rendezése: a bejárati ajtót cserélni kellett, és az emeletre felvezető vasszerkezetes, meredek lépcsősort is, mert egyrészt rémesen ronda volt, másrészt túl sok helyet foglalt el a lenti és a fenti térből egyaránt. Az ajtóval nagy szerencsénk volt, mert volt egy eredeti darab a pincében, amit fel lehetett újíttatni. A lépcső nehéz kérdés volt, végül egy fából készült, húzott lépcsőfokokkal kombinált csigalépcső mellett tettük le a voksunkat.
Az előszoba átalakítás mellett a funkciókat is átszerveztük némileg, megcseréltük a konyhát és a fürdőszobát, így lett egy nagy ablakos, tágas fürdőszobánk, ahová elfért a mosógép is (amit korábban, bizonyára kényszer megoldásként a lépcső alatt helyeztek el). A konyhának szánt korábbi fürdőszobát pedig lezártuk az előszoba irányából és a nappali – étkező irányából nyitottuk meg.
A nappalit optikailag két részre bontottuk, pasztell szürke hátteret választottam egy leendő ülőgarnitúra fölé/mögé elhelyezendő képeknek/polcoknak, és tisztán hagytam az étkezőasztalnak szánt sarkot.
Mivel a tulajdonos célja az eladás volt, így a falfestéssel leginkább azért foglalkoztunk, hogy a leendő vevők jobban érzékeljék a térben rejlő lehetőségeket.

E-mail címed nem kerül tárolásra/további felhasználásra. A megjelölt mezőknél az adatok megadása kötelező. *

*

*